Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καρδιά Τόσο Άσπρη

Εχθές
Κάπου
Μου θύμισε
Τον Σαραμάγκου
Κάπου
Με εκνεύρισε
Καλό ήταν

4 σχόλια:

  1. Δεν το είχα υπόψη μου, αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, από τα λίγα λόγια που διάβασα για την υπόθεσή του.
    Όμως σκέφτομαι μήπως δεν είναι τόσο καλοκαιρινό βιβλίο. Ναι, τα χωρίζω σε δύο κατηγορίες. Στα καλοκαιρινά και σ' αυτά που είναι για τις υπόλοιπες εποχές.
    Σαν θέμα, από την περίληψη πάντα, μου φάνηκε καλοκαιρινό το βιβλίο ενός άλλου Ισπανού του Enrique Vila-Matas (δεν το γράφω το όνομα στα ελληνικά, διότι δεν ξέρω πού τονίζεται), το "Στο Κάσελ δεν υπάρχει λογική".
    Όσο για τον Σαραμάγκου, επίσης δεν τον έχω διαβάσει καθόλου, αλλά έχω δει μόνο κάποιες ταινίες βασισμένες σε βιβλία του.
    Καλό βράδυ Ούτις/Ολίγιστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έλεγα ότι το "Καρδιά Τόσο Άσπρη" δεν είναι ένα καλοκαιρινό βιβλίο. Τον Enrique Vila-Matas ομολογώ πως δεν τον γνωρίζω. Ο Σαραμάγκου είναι από τους αγαπημένους μου. Έχω και έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του, εκτός από κάποια που έχει γράψει για παιδιά. Στο "aeipote.blogspot" υπάρχουν αρκετές αναρτήσεις γι' αυτόν. Μία που, μπορεί να σου δώσει μία καλή ιδέα για το ύφος του είναι η ακόλουθη:

    http://aeipote.blogspot.gr/2011/08/0781.html

    Να είσαι Καλά,
    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα επισκεφτώ τον σύνδεσμο εν ευθέτω χρόνω!
    Μιλ μερσί!
    Τον Matas ούτε κι εγώ τον γνωρίζω, αλλά η βιβλιοπώλισσά μου (η οποία κι αυτή δεν ξέρει πού τονίζεται) επιμένει ότι είναι ωραίο το βιβλίο και μου το συστήνει ανεπιφύλακτα.
    Βέβαια, εδώ ισχύει και το θέμα της ματιάς που γράφεις στο νέο σου ποστ!
    Εάν το πάρω και το διαβάσω, θα σου πω!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πρωτοδιαβάσει κανείς; Έχω περισσότερα από 30 βιβλία, και ίσως λέω λίγα, αδιάβαστα και στην κατοχή μου. . . Υπομονή και ο Θεός να μας δίνει μέρες να προλάβουμε να διαβάσουμε τα βιβλία, να ακούσουμε τις μουσικές και να δούμε τις ταινίες που έχουμε συγκεντρώσει!

    Καλό βράδυ (και πάλι)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή